Niciodata nu forta, doar foloseste un ciocan mai mare...




luni, 28 martie 2011

Lectie de bun simt


S-a intors campionul acasa. A fost stire de prima pagina cam o ora pe toate cele trei site-uri sportive pe care le avem. La vreo 4-5 ore dupa, doar pe gsp.ro gaseai direct o stire despre Lucian Bute, pe prosport.ro si pe sport.ro era undeva ascunsa in josul paginii, mai important in opinia lor fiind ce spune Giani Kirita sau cum a mai dat Mutu cu piciorul pe langa minge si cum Mititelu se jura pe o legatura de praz ca pe Costea al' mai mare nu il da. Probabil asta cere publicul si ei asta vand, ca deh, nu e asa important ce zice baiatu' asta care a boxat de 8 ORI cu o centura mondiala pe masa, mai vandabil pare sa fie behaitul lui Gigi si promovarea "valorilor" Fachiru' si Perversu'. Amaraciunea cand vezi lucruri de genul asta e stearsa de Bute. La el gasesti ambitie, bun simt, profesionalism, seriozitate, patriotism, modestie, incapatanare, preocupare de a-si construi cariera si mandrie a nationalitatii, cum nu le gasesti la toti jucatorii de fotbal (ca fotbalisti sunt cei ca Messi si Gigss) din Liga 1, adunate.
Si in mod sigur o sa ajunga acolo unde isi doreste, in Hall Of Fame  pentru ca are tot ce-i trebuie pentru asta. Un singur sfat i-as da: sa stea departe de Romania. Sa nu vina sa boxeze aici. Mai bine sa stea in Bell Center unde aduna 16 000 de canadieni care urla pentru el pana ragusesc. Mai bine sa ocoleasca marlania, prostia, neprofesionalismul si multe altele lucruri 100% romanesti. Mai bine sa-l vedem odata la 5-6 luni pe Otopeni cu centura/centurile decat aici cu toti ministrii agatati de el sa dea bine in poza, in goana dupa voturile "prostimii". Poate se simte dator sa boxeze in tara, poate s-ar simti mandru, dar noi cei care il admiram, o sa-l incurajam la fel, indiferent unde lupta. Si o sa-i tinem pumnii si la 5 dimineata, din fata televizorului, cand binevoieste vreo televiziune sa-i transmita meciul. Oricum si oriunde, multumim Lucian Bute pentru tot!!! Esti campionul nostru!!!
P.S.: Ca sa sublinieze calitatile lui Bute, azi a aparut in prim-plan Torje, (ala care se crede fotbalist la Dinamo dar tine cu Steaua, component al nationalei care, de prin octombrie 2009, nu a mai batut pe nimeni intr-un meci oficial) sa se rasteasca la ziaristi pe motiv ca el si restul corpului de balet din care face parte nu sunt vazuti, cel putin, ca Messi & Co:

2 comentarii:

  1. Sa speram ca boxeaza cu Kessler ca sa vedem si noi box adevarat. Cat despre Torje si colegii, sper sa-i bata Luxemburg

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poate boxa cu Kessler ca ala inca are ochiul paradit.Cu Mendy o sa boxeze

    RăspundețiȘtergere