Niciodata nu forta, doar foloseste un ciocan mai mare...




vineri, 21 ianuarie 2011

Explore the Carpathian Garden - Visit Romania


Asta e vestita frunza...poate noi, romanii nu o cunoastem, desi nici nu e nevoie sa o cunoastem noi dar sa fiti siguri ca in afara granitelor tarii oricine vede frunza asta pe un panou, intr-un ziar, intr-un spot de 3 secunde pe tv, lasa tot balta, isi ia nevasta, copiii, catelul si purcelul (ultimii doi fiind de nedespartit) si porneste vijelios spre aeroport cu un singur gand: sa se plimbe prin gradina.
Acum sa fim seriosi...toti in jurul nostru s-au orientat: turcii au inventat all si ultra-all inclusive (ca sa te intalnesti cu nea Gica de la 2 in Belek, ca nu te enerva suficient de mult ca o batea pe nevasta-sa la 2 noaptea acasa), grecii au insulele, plus ca sunt obisnuiti sa traiasca din invarteli (a vazut cineva vreodata la grecii vreun furnal de fabrica, sau vreo dovada clara ca acolo ar munci cineva?) ungurii, care fie vorba intre noi nu au absolut nimic de aratat (Balaton-ul nu se pune, e un fel de Lacul Amara varianta curata si up-gradata), au fost de departe cei mai tari in privinta asta: turism balnear...toata Europa stie ca daca te dor salele si toate cele, te urci in primul avion spre Budapesta si te rezolva baietii acolo imediat cu o strachina de gulas si un pahar de tokaj. Pana si bulgarii o duc mai bine in privinta asta...au vandut tot litoralul si au rezolvat problema. Noi...ca de obicei...
Asa ca cel mai bine ne reorientam: nici o gradina nici un "iexplor". Nu...trecem la lucruri serioase: turism de ev mediu! Pe principiul: vrei sa te simti ca la 1600? vino in Romania! Ganditi-va ca nici nu trebuie sa-i scoatem din Bucuresti ca sa le aratam triburi de aborigeni cum nici in Australia acum 200 de ani nu erau!Imaginati-va vreo 50-60 de japonezi cu aparatele la gat lasati singuri in Berceni la 2 noaptea. Pai ar fi supremul test de bravura pentru ei! Cum ei auzeau povesti de la bunicii lor despre Pearl Harbour, asa or sa auda nepotii lor despre Piata Bobocica si Batalia de la Sebastian. Sau vreo 40 de americani pasionati de cursele de masini, urmarind Raliul Ferentariului si pe marele favorit Paris, nepotu' lu' Sentiment, in caruta lui tunata.
Mergem mai departe...vor sa se simta ca in salbaticie?...nu trebuie sa mearga cate 1000-1500 de kilometri ca la ei acasa sa ajunga intr-o rezervatie...ii scoti 15-20 de kilometri din Bucuresti si gata: nu tu electricitate, gaze, canalizare si alte chestii din istoria recenta a omenirii. Mai nasol e ca o sa vada vilele construite una in alta...dar le putem spune ca asa erau, le-am gasit acolo si gata...Oricum, s-ar putea sa nu le observe...e greu sa te alerge 10-15 maidanezi si tu sa mai ai ochi si pentru altceva in afara de gropile pe care trebuie sa le eviti (ca daca da dracu' sa te impiedici te-au halit coiotii care te alearga si inapoi in State ajungi intr-o cutie de pantofi).
Paris-Dakar!?! O mare frectie...nu taticu'...veniti pt un off-road adevarat la noi! Pe orice drum din lendofciois iti rupi masina ca niciunde! Sau orice...facem orice, dar absolut orice mai prost, mai incet si bineinteles muuuuult mai scump!
Turism de suferinta! Vrei sa te doara? Rau? Vino in Romania! Cand aterizezi asculta cu atentie....tara geme incet....

4 comentarii:

  1. Trist dar adevarat!
    Din pacate noi am luat ce a fost mai rau de la toate popoarele care au avut vreo influenta pe aici. Un singur lucru ne deosebeste :) Romanul face haz de necaz!

    RăspundețiȘtergere
  2. da asa este si sa nu uitam ca mai si petrece mai bine ca oricine

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie painea cat de rea,tot ti.o fura cineva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan Constantinescu15 iunie 2011 la 11:17

    Turismul de supravietuire ar putea fi salvarea noastra

    RăspundețiȘtergere